Vedierko na monitoring varroázy posypom včiel

3,50  2,92  bez DPH

Nie je na sklade

Vedierko na monitoring varroázy posypom včiel.

 

Posyp sa vykonáva jemným práškovým cukrom. Princíp metódy je založený na tom, že práškový cukor odoberá vodu z okolia. Roztoč varroa je na to citlivý a pustí sa svojho hostiteľa.

Popis

Ďalšie potrebné pomôcky:

Fólie (napr. úľovú podložku)

Téglik 100 ml

Cukor múčka extra jemný 50 g

Husté sito (napr. spodné sito sitka na med)

Voda

 

Postup:

1) Z plástu susediaceho s plodovým telesom straste včely na fóliu.

2) Téglik odmerajte asi 500 včiel (tzn. cca 100 ml) a nasypte do vedierka.

3) Pridajte 50 g cukru a zakryte najskôr dierkovaným viečkom a navrch plným viečkom.

4) Pevne pridržte a asi päť minút jemne potrepávajte, aby sa včely celé obalili cukrom.

5) Nechajte včely asi 3 minúty v pokoji, len krátko 2x pretrepnite.

6) Odstráňte plné viečko a práškový cukor s roztočmi vysypte cez dierkované viečko na husté sito (včely dobre oklepte).

7) Včely z vedierka vráťte späť do úľa - najlepšie na strop, kde ich ostatní očistí.

8) Cukor preosejte sitom, zvyšok v site prepláchnite vodou a vyklepnite na čisté plátno.

9) Spočítajte roztoče.

Kontakt

Hlavná 175/99
90023 Viničné
@medrob.sk
@medrob.sk

Otváracie hodiny

Pondelok: 09-12, 14-17
Utorok: 09-12, 14-17
Streda: 09-12, 14-17
Štvrtok: 09-12, 14-17
Piatok: 09-12, 14-17
Sobota: 09-12
Nedeľa: zatvorené
Copyright © 2023 medrob.sk
Created by BLR